Polityka prywatności

Polityka prywatności
Zgodnie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.Urz. UE L 119, s. 1), zwanym dalej: RODO,

informuję Panią/Pana, że:

Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest:

CONMED Spółka Cywilna Wojciech Markowski, Brygida Markowska z siedzibą w Gdańsku (80 – 381) przy ul. Droszyńskiego 28; NIP 584 255 52 67; REGON 220077297

Pani/Pana dane osobowe przetwarzamy w celu:

Cele przetwarzania
Dane osobowe
Podstawy prawne przetwarzaniaOkres przechowywania danych
zawarcie umowy i wykonanie jej

imię, nazwisko, firma, nr PESEL, nr identyfikacji podatkowej (np. NIP lub REGON), adres, adres e-mail, numer telefonu, nr rachunku bankowego, adres siedziby
Art. 6(1)(b) RODO, tj.
przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy;
do dnia upływu terminu przedawnienia
wypełnienie obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, wynikające z przepisów podatkowych i rachunkowych

imię, nazwisko, firma, nr PESEL, nr identyfikacji podatkowej (np. NIP lub REGON), adres, adres e-mail, numer telefonu, nr rachunku bankowego, adres siedziby
Art. 6(1)(c) RODO, tj. przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, wynikające z przepisów podatkowych i rachunkowychdo dnia upływu terminu przedawnienia
ustalenie, dochodzenie i egzekucja roszczeń oraz obrona przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymiart. 6 ust. 1 lit. f) RODO tj. przetwarzanie w celu realizacji prawniedo dnia upływu terminu przedawnienia
organami państwowymi

imię, nazwisko, firma, nr PESEL, nr identyfikacji podatkowej (np. NIP lub REGON), adres, adres e-mail, numer telefonu, nr rachunku bankowego, adres siedziby
uzasadnionego interesu Administratora, polegającego na ustaleniu, dochodzeniu i egzekucji roszczeń oraz na obronie przed roszczeniami w postępowaniu przed sądami i innymi organami państwowymi
analiza sprzedaży i statystykaart. 6 ust. 1 lit. f) RODO tj. przetwarzanie w celu realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora, polegającego na analizie sprzedaży i statystycedo dnia, w którym upływa 5 lat od dnia wykonania umowy
Wysyłka treści marketingowychart. 6 ust. 1 lit. a) RODO osoba, której dane dotyczą wyraziła zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w jednym lub większej liczbie określonych celów;
Do czasu wycofania zgody

Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:

  • dostawcy systemów informatycznych,
  • dostawcy usług IT,
  • podmioty świadczące na rzecz Spółki usługi księgowe, badania jakości obsługi, dochodzenia należności, usługi prawne, analityczne,
  •  operatorzy pocztowi i kurierzy,
  •  operatorzy systemów płatności elektronicznych oraz banki w zakresie realizacji płatności,
  •  organy uprawnione do otrzymania Pani/Pana danych osobowych na podstawie przepisów prawa.

Podanie przez Pana/Panią danych osobowych takich jak:

imię, nazwisko, firma, nr PESEL, nr identyfikacji podatkowej (np. NIP lub REGON), adres, adres e-mail, numer telefonu, nr rachunku bankowego, adres siedziby

jest dobrowolne, jednakże niezbędne do zawarcia i wykonania umowy.

Na podstawie RODO ma Pan/Pani prawo do:

  • żądania dostępu do swoich danych osobowych (art. 15 RODO),
  • żądania sprostowania swoich danych osobowych (art.16 RODO),
  • żądania usunięcia swoich danych osobowych, tzw. „prawo do bycia zapomnianym” (art. 17 RODO),
  • żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych (art. 18 RODO),
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (art. 21 RODO),
  • żądania przenoszenia danych osobowych (art. 20 RODO)

Jeżeli sądzi Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych narusza RODO ma Pani/Pan prawo złożenia skargi do organu nadzorczego, w szczególności w państwie członkowskim swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.
Obecnie organem nadzorczym jest GIODO, natomiast od dnia 25 maja 2018 r. pełnienie owej funkcji rozpocznie Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO).